Šoralov: Bivši političari i desničari manipulišu bezbedonosnom situacijom u Subotici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Uprava carina Republike Srbije
Podelite vest

Načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov izjavio je da pojedini bivši političari zajedno sa desničarskim organizacijama i delom opozicionih partija koriste svaki sukob između grupa migranata da manipulativnim političkim aktivnostima pozivaju građane da se sami organizuju i rešavaju migrantsku situaciju u Subotici, ne razmišljajući o mogućim posledicama na pojedince i njihove porodice.

On je za Magločistač naveo da “pozivanje građana da se stavljaju u ulogu policajaca predstavlja dodatan problem i pritisak za Policijsku upravu u Subotici, što je sada najmanje potrebno”.

Podsetio je da su upravo desničarske organizacije i deo opozicionih stranaka “pozivali građane da ne nose maske tokom epidemije korona virusa, da je korona izmišljena priča, bili su pametniji od svakog lekara i svakog specijaliste”.

On je pozvao sve građane na jedinstvo, razumevanje i saradnju, odnosno da prijavljuju policiji sve sporne situacije koje se dešavaju u njihovom okruženju.

“Mesecima unazad su svi kapaciteti subotičke policije, bezbednosnih i inspekcijskih službi stavljeni na raspolaganje, ublažavanje i rešavanje problema migracija u našem gradu. Pomoć MUP-a i specijalnih jedinica, kao što svi građani znaju, nije izostala, a mi u Subotici koji se bavimo ovim problemom, kao odgovornih ljudi, prateći svaki dan kretanje iregularnih migranata kroz naš grad, reagujemo i tražimo, kao što je i sada slučaj, sve učestaliju podršku MUP-a”, kazao je Šoralov.

On je podsetio da je uputio dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije da sagledaju mogućnost formiranja specijalne jedinice koja će konstantno biti u Subotici i 24 časa biti na raspolaganju Policijskoj upravi Subotica.

U naselju Hajdukovo su u petak, 11. avgusta uveče bačene tri ručne bombe na jednu od porodičnih kuća u ovom naselju od kojih su dve eksplodirale, a treću koja nije, pronašla je subotička policija.

Uprkos ranijim apelima policije, stanovnici Hajdukova, njih oko 30, su se tokom vikenda samoorganizovali i otišli u šumu, navodeći da im je ugrožena bezbednost i da su primorani da “stvari uzmu u svoje ruke”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x