Šormaz najavio izlazak iz SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragan Sormaz Foto: printscreen Radio Slobodna Evropa
Podelite vest

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz najavio je da će izaći iz te partije.

“Čekao sam da oni mene izbace, kao što su me izbacili iz Demokratske stranke Srbije, jer sam imao kritike na račun rukovodstva. Vučić je lukaviji, neće od mene da napravi žrtvu, ali svakako ćemo se razići”, rekao je Šormaz u emisiji Newsnight na televiziji N1.

On je više puta kritikovao SNS i predsednika te stranke Aleksandra Vučića.

Šormaz je ranije na Tviteru ocenio da treba otkazati miting SNS-a zakazan za 26. maj, ističući da “žrtve nasilja ne zaslužuju podeljenu Srbiju”.

“Ovo je rezultat rada predsednika (Srbije) Aleksandra Vučića, narod ne želi rečnik nasilja i mržnje koji je stvorio ambijent u kome deca, žene… nevini gube živote. Otkažite miting 26. maja, nećete spasiti Vašu ličnu vlast, a možete nešto dobro učiniti”, poručio je tada Šormaz.

Ko je Dragan Šormaz

Rođen je 1967. u Drvaru (Bosna i Hercegovina).

U zvaničnoj biografiji navodi da je po zanimanju tehničar za poslove radnih odnosa, ali ne i u kojoj obrazovnoj instituciji je stekao to zvanje.

Pošto mu je otac bio sudija, često su se selili, pa je živeo u Lebanu, Negotinu, Velikoj Plani, Požarevcu.

Član Demokratske stranke Srbije postao je odmah po osnivanju te partije 1992. godine. Bio je član Odbora za odbranu i bezbednost i Odbora za omladinu i sport u tri mandata.

U maju 2010. isključen je iz DSS-a nakon što je kritikovao rad stranačkog rukovodstva. U narednih nekoliko meseci u Skupštini Srbije bio je nezavisni poslanik, da bi u decembru 2010. pristupio SNS i poslaničkoj grupi „Napred Srbijo“.

Nakon izbora 2012. godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika. Bio je član Odbora za spoljne poslove, Odbora za evropske integracije, Odbora za kontrolu službi bezbednosti, zamenik člana u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo i u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

I nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine dobio je poslanički mandat.  Za narodnog poslanika izabran je i na redovnim parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine.  Šef je stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x