Šoškić: Štrajkovi pred izbore govore da su te oblasti zapostavljene i da je situacija neodrživa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> printscreen TV Nova S
Podelite vest

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Dejan Šoškić ocenio je da protesti, štrajkovi i nezadovoljstvo poljoprivrednika, poštara, advokata i zaposlenih u zdravstvu koji su intenzivirani pred izbore 17. decembra, govore da su te oblasti zapostavljene “jer je situacija u tim domenima neodrživa”.

Šoškić je za televiziju N1 rekao da nezadovoljni ljudi koriste izbore da bi se lakše čuo njihov glas, što, kako je naveo, “znači da ne postoji adekvatna komunikacija” sa institucijama.

Ocenio je da su ključni problemu u Srbiji odsustvo planiranja na duge rokove, odsustvo snage institucija i meritornog odlučivanja.

“Mislim da nije dobro da se u predizbornoj atmosferi postavljaju mere ekonomske politike u bilo kom domenu, posebno ne u domenu poljoprivrede”, kazao je Šoškić, koji je i nekadašnji guverner Narodne banke Srbije.

Prema njegovim rečima, poljoprivreda je vrlo važna strateška grana u kojoj je Srbija uvek imala dobre rezultate, pa poljoprivrednici moraju da imaju uredan ambijent u kojem mogu da planiraju.

“Država treba da pomogne u domenima kontrole troškova proizvodnje i domenima stabilne cene pri prodaji”, ocenio je Šoškić, dodajući da samo treba pogledati uređene zemlje koje su te probleme otklonile.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x