Spahović: ‘Služba’ je utočište organizovanog kriminala, postoji zona nedodirljiva za tužilaštvo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Advokat Sead Spahović ocenio je da je Služba državne bezbednosti (SDB) “alfa i omega, izvor i utočiše organizovanog kriminala u Srbiji”, navodeći da “ovo proizilazi iz sudski utvrđenih činjenica koje niko razuman ne osporava”.

“Letimičan pogled na opšte poznate sudske odluke pokazuju da je SDB kraljica mafije i paravojnih formacija u ratnim dejstvima u Bosni i Hrvatskoj. Ona je ordinirala i u Crnoj Gori kada je njen pripadnik pucao na Vuka Draškovića, lidera Srpskog pokreta obnove. U tom postupku je utvrđeno da je u ovom kriminalnom napadu sasluživala i vojska – izvesni admiral iz Boke Kotorske”, rekao je Spahović za nedeljnik Vreme.

Spahović je naveo da “postoji zona vlasti koja je nedodirljiva za tužilaštvo i policiju i koja je slobodna kuća za organizovani kriminal”.

“Ovo treba razumeti pre no što se ospe drvlje i kamenje na tužilaštvo, koje, inače, na zaslužuje naročite pohvale”, rekao je Spahović.

On je podsetio da su “u medijima plasirani zapisnici sa glavnih pretresa iz kojih se vidi da u izvesnoj meri koincidiraju izjave okrivljenih iz predmeta ‘Belivuk’ sa izjavama policajaca iz predmeta ‘Jovanjica'”.

Kako je naveo,”branitelji vlasti su odmah izašli sa tezom da okrivljeni imaju pravo da lažu i da im se zato ne može verovati, ovaj argument je, pod izvesnim uslovima, relativno prihvatljiv”.

“Međutim, šta ćemo sad, kada slične stvari govore profesionalni policajac u okviru svoje nadležnosti i to kao svedok, a svedok je dužan da govori istinu”, naglasio je Spahović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x