“ČIGOTA” Zlatibor – Mesto gde lečenje i lepota življenja idu zajedno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

ČIGOTA Zlatibor
Podelite vest

ČIGOTA je Osnovana 1964. kao lečilište u staroj zgradi bivšeg restorana „Srbija“, malog kapaciteta, bez opreme, sa skromnim kardrovskim mogućnostima. Kroz više od pola veka postojanja prešla je put od lečilišta, Zavoda za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju oboljenje štitaste žlezde, instituda do Specijalne bolnice, koja je danas jedna od najsavremenijih ustanova za lečenje bolesti štitaste žlezde i metabolizma.

Danas, ČIGOTA jeste nosilac zdravstvenog turizma u ovom delu Balkana.

“Fenomen ovog lečilišta je u tome što po lek za štitastu žlezdu dolaze pacijenti iz celog sveta. Kompletnu dijagnostiku oboljenja štitaste žlezde i propisanu terapiju moguće je obaviti u najkraćem periodu, na čemu nam mogu pozavideti i medicinske ustanove svetskog glasa”, poručuju u Čigoti.

Pozitivnom efektu na lečenje bolesti štitaste žlezde ima i vazduh na samoj planini, zbog susreta kontinentalne i mediteranske klime, koje stvaraju „ružu vetrova“.

Medicinski deo poseduje odsek za specijalističko-konsultativne preglede i dijagnostičku obradu, Interno odeljenje, Odeljenje za fi zikalnu medicinu i rehabilitaciju, Odeljenje nuklearne medicine, Biohemijsku laboratoriju, Kabinet za kardiološku dijagnostiku i Kabinet za osteodenzitometriju.

“U okviru naše ustanove je i prvi velnes program na Balkanu, poznat kao „ Čigota“. Traje 31 godinu i kroz ovaj program je prošlo preko 50 hiljada gojaznih osoba. Program služi za korekciju telesne mase, a sastoji se od kombinacije dijetalne ishrane i fizičke aktivnosti”, ističu u Čigoti.

U julu 2008. počeo je sa radom „Čigotica“ program za regulaciju telesne mase dece i omladine uzrasta od 12 do 18 godina, pod pokroviteljstvom Ministrastva zdravlja Republike Srbije.

“U našoj ustanovi svake godine se održavaju kongresi sa međunarodnim učešćem iz raznih oblasti medicine. Naučni i stručni rad ne bi bio moguć bez čvrste saradnje sa Medicinskim fakultetom iz Beograda, bez konsultanata i drugih stručnih saradnika koji dolaze od samog osnivanja”, kažu u Čigoti.

Radovi sa kongresa, seminara i stručnih skupova objavljuju se u „Medicinskom glasniku“, stručnom časopisu koji se izdaje u okviru rada biblioteke Specijalne bolnice, a časopis je dostupan u štampanoj i elektronskoj formi.

“ČIGOTA” Zlatibor
Dr Dragoslava Zeke Smiljanića, Zlatibor
031 597 597
www.cigota.rs
FACEBOOK

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x