Srbija izbegla izjašnjavanje o isključenju Rusije iz Saveta Evrope

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Predstavnici Srbije izbegli su izjašnjavanje o isključenju Rusije iz Saveta Evrope i na vanrednom zasedanju Parlamentarne skupštine te organizacije u utorak, i sutradan na sastanku Komiteta ministara, saznaje agencija Beta.

Savet Evrope je 16. marta isključio Rusiju iz članstva zbog agresije na Ukrajinu. Tu odluku je doneo Komitet ministara Saveta Evrope na vanrednom sastanku dan pošto je Parlamentarna skupština Saveta Evrope jednoglasno usvojila Mišljenje da Rusija više ne može da bude članica te organizacije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije nije odgovorilo na pitanje agencije Beta o tome kako su glasali predstavnici Srbije na vanrednom satanku Komiteta ministara SE kada je doneta odluka o isključenju Rusije.

Predstavnici Srbije nalaze se na listi prisutnih na sastanku, ali su, prema saznanjima agencije Beta, napustili sastanak pre izjašnjavanja.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope prethodno je jednoglasno usvojila Mišljenje da Rusija više ne može da bude članica te organizacije.

Od ukupno 324 člana tog tela glasalo je 219: “za” je glasalo 216 poslanika, a troje je bilo uzdržano. Prema podacima objavljenim na sajtu Saveta Evrope glasanju nije pristupio niko od sedam srpskih poslanika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x