Srbija na Evropskom prvenstvu, prvi put posle 24 godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Leskovac, 19.11.2023. - Fudbalska utakmica: Srbija - Bugarska igra se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)
Podelite vest

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

Srbija je takmičenje u Grupi G kvalifikacija završila kao druga sa četiri pobede, dva remija i dva poraza, odnosno sa 14 sakupljenih bodova.

Pogotkom Miloša Veljkovića u 17. minutu Srbija je povela na stadionu “Dubočica”, preokret Bugarskoj doneli su Georgi Rusev u 59. i Kiril Despodov u 69. minutu, dok je konačan rezultat postavio Srđan Babić u 82. minutu.

U drugom meču poslednjeg kola Grupe G, Mađarska je u Budimpešti pobedila Crnu Goru sa 3:1.

Mađarska je na kraju prva na tabeli sa 18 bodova, Srbija druga sa 14, a Crna Gora treća sa 11 bodova. Litvanija je kvalifikacije završila sa šest bodova, a Bugarska sa četiri.

Srbija je 16. reprezentacija koje je obezbedila plasman na EURO, posle Albanije, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Mađarske, Holandije, Portugala, Rumunije, Škotske, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i domaćina Nemačke

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas u Leskovcu da je plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj “njegov dug prema naciji” posle slabog izdanja ekipe na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

“Čestitam prvo svima Evropsko prvenstvo. Jeste da ste morali da čekate 24 godine, ali vredelo je. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal, uspeli smo u nečemu što smo imali u planu i u šta smo verovali”, rekao je najpre Stojković na konferenciji za novinare u Leskovcu.

“Ovi igrači su heroji, zlatna generacija koja je upisala svoja imena u istoriji našeg fudbala, jer Srbija će pod tim imenom prvi put biti učesnik prvenstva Evrope. Verovali smo da možemo i uspeli smo. Ovo je poklon naciji, državi, zavijoriće se naša trobojka u Nemačkoj”, dodao je selektor Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x