‘Srbija protiv nasilja’ traži da policija reaguje zbog napada na Veselinovića, SNS demantuje napad

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen RTS 2
Podelite vest

Koalicija “Srbija protiv nasilja” je saopštila da “policija ćuti” o tome što je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Egić kod štandova te koalicije u selu Budisavi kod Novog Sada napao lidera opozicionog Pokreta za preokret Janka Veselinovića.

“Tražimo da se u roku od 24 sata policija javno oglasi o ovom nasilničkom događaju nad opozicionim poslanikom od strane SNS kabadahija”, piše u saopštenju u kojem je navedeno: “Svako odlaganje privođenja i procesuiranja Egića smatraćemo zloupotrebom službenog položaja šefa novosadske policije”.

Novosadski odbor SNS je prethodno demantovao navode Veselinovića da ga je Egić fizički napao, već kaže da se desilo obrnuto: da je Veselinović napao Egića i da se “služi lažima kako bi opravdao svoje nasilničko ponašanje”.

Odbor je naveo da je Egić “napad prijavio policiji”, preneo lokalni portal 021.

“Srbija protiv nasilja” piše da se proteklih nedelja dogodio “niz incidenata kada su aktivisti i batinaši SNS-a stojali ispred opozicionih štandova, vređali aktiviste i sprečavali građane da im priđu” i da je “pitanje dana kada će ovakvo nasilje imati još teže posledice”.

Ta koalicija traži da “uoči predstojećih izbora momentano stane svaki vid maltretiranja građana” koji “ne kliču vlasti” u javnim preduzećima i na uličnim skupovima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x