Srbija Ziđin Koper: Pomoć u sanaciji posledica poplava na području Bora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC)
Podelite vest

Kompanija Srbija Ziđin Koper saopštila je da je ustupila svoje rudarske mašine za sanaciju puteva oštećenih prilikom junskih poplava na području Bora, koje se koriste u ataru Krivelja.

Šef kabineta generalnog direktora Srbija Ziđin Koper Branislav Dobromirović je rekao da je u naselju Banjica sedam domaćinstava posle poplava doslovce odsečeno od ostatka Krivelja, pa je prioritet da se taj put što pre popravi.

“Reč je o deonici dužine oko dva kilometra, koju ćemo nakon sanacije nasipati i rizlom. Kanal iznad Banjice ćemo očistiti i položiti nove betonske cevi. Ti poslovi su u toku i obavljaju se kompanijskom kombinovanom mašinom, a utovarivače i kamione angažovaćemo u sanaciji klizišta i mosta kod Ujove reke”, rekao je Dobromirović.

U saopštenju se navodi da bi “šteta od poplava bila neuporedivo veća da, po odluci rukovodstva kompanije Srbija Ziđin Koper, Kriveljska reka nije preusmerena na površinski kop rudnika kako ne bi potpuno polavila selo Veliki Krivelj”.

“O kolikoj količini vode i mulja je reč, svedoči i veliko ‘jezero’ duboko 35 metara koje se nalazi na dnu kopa, a za koje će biti potrebna dva do tri meseca da se isuši i očisti od mulja, granja i svega ostalog što je reka usput ponela sa sobom, a što se punih 12 sati ‘lagerovalo’ u utrobi rudnika. Zbog toga je eksploatacija rude u površinskom kopu je obustavljena”, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x