Srbiju na dvoranskom SP u Beogradu predstavlja 15 atletičara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Srpski Atletski Savez
Podelite vest

Srbiju će na predstojećem Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, koje je na programu od 18. do 20. marta, predstavljati 15 atletičara.

Za medalje i nove rekorde u Beogradskoj areni boriće se više od 1.000 atletičara, medju kojima je i 15 koji će braniti boje Srbije.

Srbiju će predstavljati:

  • Ivana Vuleta (skok udalj),
  • Asmir Kolašinac (bacanje kugle),
  • Armin Sinančević (bacanje kugle),
  • Maja Ćirić (400 metara),
  • Elzan Bibić (1.500 i 3000 metara),
  • Boško Kijanović (400 metara) i
  • Anja Lukić (60 metara s preponama).

Oni su do plasmana na šampionat u Beogradu stigli ostvarivši kvalifikacione norme, dok je preostalih osam atletičara Srbije dobilo specijalne pozivnice na osnovu ostvarenih rezultata.

Srbiju će tako predstavljati i Luka Trgovčević (60 metara s preponama), Milana Tirnanić (60 metara), Jovana Ilić (troskok), Aleksa Kijanović (60 metara), Angelina Topić (skok uvis), Lazar Anić (skok udalj), Ivana Ilić (60 metara) i Milica Gardašević (skok udalj).

Pored Ivane Vulete, koja će braniti svetsko zlato iz Birmingema 2018, na borilišta Arene izaći će i Švedjanin Armando Duplantis koji je na mitingu u Beogradu oborio svetski rekord u skoku uvis, zatim američki bacač kugle Rajan Kruzer, kao i olimpijski šampion na 100 metara Italijan Marsel Džejkobs.

Kako je saopštio Srpski atletski savez, ostalo je još malo ulaznica za šampionat i mogu se kupiti na internet sajtu tickets.rs, kao i na biletarnicama TC Ušće, Doma omladine i Bilet servisa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x