SRCE: Građanima ćemo pružiti pravnu zaštitu od Šapićevih krivičnih prijava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Youtube NovaS MedjuNama printscreen
Podelite vest

Povodom najave gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će protiv građana koji su branili novobeogradski Savski nasip od bušenja, biti podnete krivične prijave, pravni tim Srbija centra (SRCE) je danas saopštio da nudi besplatno potrebnu pravnu pomoć i zaštitu od “ovog poteza bahate gradske vlasti”.

“Nemušto obrazloženje da će bušenjem Savskog nasipa, čija je svrha odbrana od poplava, srediti odavno zapušteno stanje i legalno dovesti voda i struja do splavova i optuživanjem građana da izazivaju paniku, predstavlja Šapićev gaf”, navedeno je u saopštenju pokreta SRCE.

SRCE dodaje da se taj gaf gradonačelnika nadovezuje na “najavljeno rušenje Starog savskog mosta, najavu premeštaja Beogradskog zoološkog vrta bez reči struke, aferu oko preseljenja pozorišta ‘Boško Buha’ u Beograd na vodi, napad na učesnike protesta protiv nelegalne nadogradnje gradonačelnikove vile na Bežanijskoj”.

Pokret SRCE navodi da se “odlučno suprotstavlja vršenju pritiska od strane gradske vlasti na građane za iznete stavove krivičnim prijavama i pretnjama silom”, i da će se založiti za zaštitu njihovih prava.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x