Srpska lista: Učešće Srba u popisu predstavljalo bi legalizaciju etničkog čišćenja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Српска листа
Podelite vest

Srpska lista saopštila je da zbog “višegodišnje represije režima Aljbina Kurtija” Srbi s Kosova i Metohije neće učestvovati na popisu stanovništva koji danas počinje u organizaciji vlasti u Prištini.

Lista je u saopštenju ocenila da bi učešće Srba u popisu u okolnostima “svakodnevne represije i bez povratka 250.000 raseljenih predstavljalo čistu legalizaciju etničkog čišćenja sprovedenog nad njima od 1999. godine do danas”.

“Učešće u procesima koje organizuje Kurti predstavljalo bi najveće poniženje za srpski narod u trenutku kada je taj isti Kurti Srbima uskratio pravo na penzije, plate, onemogućio normalno funkcionisanje zdravstva, ukinuo pravo glasa, hapsio i progonio Srbe, silom okupirao opštine, militarizovao sever Kosova i Metohije”, navela je Srpska lista.

Ocenjuje se da Kurti popisom želi “dodatno da napadne Srbiju sa nekakvim zahtevima za ratnu odštetu”, što kako su naveli, dodatno odvraća svakog Srbina da bude deo tog procesa.

“Pozivanje na nekakvu pravnu obavezu i poruke koje su klasično zastrašivanje je krajnje licemerno od režima koji je pogazio sve pravne akte progoneći Srbe i neće uroditi plodom. Više od 4000 dana Srbi čekaju formiranje Zajednice srpskih opština što je obaveza po Briselskim sporazumima ali i odluka njegove skupštine u Prištini, pa nikom ništa”, saopštila je Srpska lista

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x