Srpske firme na sajmu hrane u Parizu dogovorile izvoz vredan oko 11 miliona evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS.rs
Podelite vest

Kompanije iz Srbije, koje su se u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavile na Medjunarodnom sajmu prehrambene industrije “SIAL” u Parizu dogovorile su izvoz vredan oko 11 miliona evra, saopštila je PKS.

Tokom pet dana trajanja sajma, kompanije iz Srbije imale su više od 1.200 bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima, a najviše sastanaka imali su sa partnerima iz regiona, EU, Turske, Rusije, Saudijske Arabije, Izraela, Egipta, kao i Kanade i SAD-a.

Predstavnica PKS Bojana Lalović rekla je da je 29 srpskih kompanija od 15. do 19. oktobra u Parizu promovisalo proizvodni i izvozni potencijal u okviru dva nacionalna paviljona, jednom za gotove i drugom za zamrznute proizvode.

Svoju ponudu predstavile su firme iz Beograda, Bečeja, Arilja, Požege, Leskovca, Kruševca, Kraljeva, Valjeva, Kanjiže, Niša, Prijepolja…

Iz kompanije “Laki” podsetili su da su na sajmu četvrti put i da su, uprkos pauzi zbog pandemije virusa, obnovili i ostvarili nove važne kontakte sa zainteresovanim partnerima iz celoga sveta.

“SIAL je odlična prilika da promovišemo naše proizvode, upoznali smo nove klijente i najnovije trendove u proizvodnji hrane”, rekao je komercijalni direktor kompanije Miloš Jeremić.

Iz porodične firme “Frigo-Paun”, koja je takodje na sajmu predstavila svoje zamrznute proizvode od voća, istakli su da je firma zahvaljujući sajmu uspostavila nove kontakte i da očekuju nastavak dogovora sa potencijalnim kupcima.

Sajam SIAL se održava svake druge godine, a nakon četvorogodišnje pauze zbog pandemije, na ovoj vodećoj svetskoj smotri prehrambene industrije u Parizu okupilo se više od 7.200 izlagača iz 119 zemalja koji su predstavili više od 400.000 proizvoda.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x