Srpski tag važi i u Severnoj Makedoniji: Na naplatnim rampama kroz dve zemlje brže i jeftinije za 6 odsto

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Naplatna rampa u Severnoj Makedoniji
Podelite vest

Jeftinija putarina kroz Makedoniju za naše sunarodnike koji imaju ENP uređaj krenuo je danas, isti tag uređaj važi za putovanja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju, saznaje “Blic Biznis”. Vozači pritom dobijaju dva benefita – naplatnu rampu prolaziće brže, ali i jeftinije

Kako su potvrdili Blicu u JP “Putevi Srbije”, sistem zajedničke elektronske naplate uspešno je prošao sve testove, spreman je za korišćenje i startuje sutra. To praktično znači da svi koji svojim autom putuju na more u Grčku mogu da koriste brzu traku kroz Severnu Makedniju, odnosno da sa srpskim tagom za naplatu putarine, kroz susednu državu prolaze skoro bez zaustavljanja.

Putarina je na ovaj način i jeftinija šest odsto u odnosu na regularno plaćanje s obzirom na to da je putarina skoro poskupela za 14 odsto, a za vozače koji koriste tag uređaj 8 odsto.

“Sada će biti mnogo brže i kroz Makedoniju i kroz Srbiju, ali i jeftinije. Tag uređaj je moguće kupiti na mnogim mestima, i na pumpama, i u Pošti. Košta 2.022 dinara”, rekao Blicu Zoran Drobnjak, v.d. JP Puteva Srbije.

 

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x