Srpsko književno društvo: Biblioteci ‘Pero Slijepčević’ naloženo da se iseli do kraja januara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: betaPhoto/Ministarstvo kulture i informisanja/Dario Konstantinović
Podelite vest

Srpsko književno društvo zatražilo je danas od nadležnih da učine sve kako bi biblioteka “Pero Slijepčević” u Novom Beogradu ostala na istoj lokaciji na kojoj se nalazi poslednjih 40 godina.

“Prema informacijama kojima raspolažemo, biblioteci je naloženo da se do kraja januara iseli iz postojećih prostorija koje su u vlasništvu zgrade u kojoj se nalazi, zato što su, navodno, tako odlučili stanari na čelu s novim upravnikom (zgrade)”, navodi se u saopštenju.

Iz Srpskog književnog društva su dodali da je od biblioteke tražena višestruko veća cena zakupa, koju ona ne može da plati.

Biblioteka “Pero Slijepčević” je jedina u svim novobeogradskim blokovima sa desne strane Ulice Jurija Gagarina i broji 1.600 članova.

U njenoj neposrednoj blizini je i Osnovna škola “Kneginja Milica” koja je stara 40 godina, koliko i biblioteka, a među članovima oduvek je bio veliki broj školaraca, dodaje se u saopštenju.

“Smatramo da opšti interesi kulture moraju biti iznad interesa pojedinaca, a ova biblioteka je svojim delovanjem i tradicijom potvrdila da predstavlja javno dobro šire zajednice”, istakli su iz Srpskog književnog društva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x