SRS: Milica Rakić ubijena pre 25 godina, postala simbol stradanja nevinih žrtava NATO zločinaca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

www.srpskaradikalnastranka.org.rs
Podelite vest

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je da je na današnji dan pre 25 godina tokom NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju poginula trogodišnja devojčica Milica Rakić, za koju su naveli da je postala “simbol stradanja nevinih žrtava NATO zločinaca”.

“U zločinačkoj NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je trajala 78 dana, prema nezvaničnim podacima, poginulo je oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca. Ubili su i 81 dete”, navela je SRS u saopštenju.

U toj agresiji, kako su dodali, načinjena je velika materijalna šteta, “zemlja je razorena, oštećena je infrastruktura, civilni objekti proglašavani su vojnim, a kasetne bombe i osiromašeni uranijum i danas osećamo”.

“Kasetna bomba ubila je tada trogodišnju devojčicu Milicu Rakić, koja je postala simbol stradanja nevinih žrtava NATO zločinaca”, dodaje se u saopštenju.

Delegacija SRS prevođena zamenikom predsednika stranke Aleksandrom Šešeljem, zajedno sa porodicom Milice Rakić, položili su venac na njen grob u Batajnici.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x