SRS: Vlast odgovorna što nije preuzela mere protiv Ponoša zbog svega što je uradio Vojsci Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Youtube NovaS MedjuNama printscreen
Podelite vest

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je da je vlast odgovorna zato što nije preduzela odgovarajuće mere protiv bivšeg načelnika Generalštava Vojske Srbije Zdravka Ponoša zbog svega što je učinio Vojsci Srbije, i to mnogo pre nego što su ga kandidovali za predsednika Republike.

Ta stranka je Ponoša nazvala “NATO generalom”, te ukazala da je Ponoševa izjava “da napadi na njega dolaze iz Šešeljeve kuhinje njegov nevešt način da se odbrani od istine o sebi”.

SRS je navela i da “Ponoš nema razloga da se ljuti na Šešelja, koji je poznat po tome da uvek javnost obaveštava o činjenicama” koje, kako je ukazala, “prethodno neosporno utvrdi”.

Ukazano je i da “Ponoš treba da se ljuti na svoje gazde iz američke ambasade”.

“Oni su slali u Vašington depeše o tome kako su vrbovali Ponoša za antisrpsko delovanje i kako su ga na osnovu nekoliko kurseva, uz pomoć Demokratske stranke, promovisali u generala, a potom i na mesto načelnika Generalštaba Vojske Srbije”, navela je SRS.

Dodala je da je ” Šešelj samo prvi izneo istinu o tome da Ponoš nije srpski, već NATO general” i da je to objavio 2017. u knjizi “Vikiliks mi javlja” – drugi deo.

“SRS smatra da je odgovornost na vlasti zato što nisu preduzeli odgovarajuće mere protiv Ponoša zbog svega što je učinio Vojsci Srbije, i to mnogo pre nego što su ga kandidovali za predsednika Republike, a ne na Šešelju, koji je još pre pet godina ukazao na to”, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x