SSP Beograd: Koalicija oko SNS priprema novu izbornu prevaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SSP.rs
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) Beograd je ocenila kao “pripremu za novu izbornu preverau”, današnju predaju beogradske izbore liste koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS). Lista koalicija oko SNS nosi naziv “Aleksandar Vučić- Beograd sutra” a njeni predstavnici su je predali Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) za beogradske izbore, raspisane za 2. jun.

“Ta lista ‘vladaće malo sutra’ jer Beograđani žele da žive normalno, a ne da gledaju kako im isti opskurni likovi iz prošlosti ruše Grad i maltretiraju sugrađane”, navela je SSP.

Kakao je navela, danas je ukupno 14 stranaka i organizacija podneli potpise GIK, “za farsu od izbora”, kako bi naprednjaci sačuvali vlast. U saopštenju piše da su to uradili da bi “nastavili da Beograd posmatraju kao plen, a Beograđane kao broj”.

“Predaja potpisa za izbore koje planiraju da sprovedu 2. juna bez prihvatanja zahteva opozicije i primene preporuka ODIHR dokazuje da se svi zajedno (njih 14) spremaju za novu izbornu prevaru”, dodaje se.

SSP je, komentarišući naziv te liste, saopštila da “građani treba da znaju da taj ” Beograd sutra” jeste nebezbedan grad u kome se roditelji plaše da šalju decu u školu i park. To je Grad u kome se “zloupotrebljava novac namenjen borbi protiv vršnjačkog nasilja, a vožnja gradskim prevozom koji se samozapaljuju i raspada predstavlja rizik”.

“U naprednjačkom Beogradu sutra nema “Tiršove dva” koju su obećali da će završiti pre dve godine, a nisu ni počeli da je grade, a novi bulevari postoje samo na bilbordima…”, dodali su.

Kako su naveli, “kanalizacija na levoj obali postoji samo u Vučićevim i Vesićevim obećanjima koje je čak i (kandidat za gradonačlanika Aleksandar) Šapić proglasio predizbornim trikovima”.

“Beograd sutra” u režiji iste koalicije koja je gradom vladala devedesetih (godina prošlog veka) znači da ostajemo bez Generalštaba, Starog tramvajskog mosta, vila pod zaštitom države…”, dodaje se.

SSP smatra da SNS može da garantuje samo “saobraćajni haos, urbanistički nered i zagađen vazduh”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x