SSP Beograda: Vlast da odgovara za gubitak preko milijardu evra i 450.000 nelegalnih kvadrata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SSP.rs
Podelite vest

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Beograda naveo je danas u saopštenju da je vreme da najviše strukture beogradske vlasti odgovaraju za gubitak od preko milijardu evra i za 450.000 kvadratnih metara nelegalno ozakonjenih u Beogradu, kako je otkrio BIRN u svom članku koji je danas objavljen.

“Stranka slobode i pravde već godinama upozorava na ovu praksu i podneli smo krivičnu prijavu protiv Stajića i NN lica upravo zbog nelegalnog ozakonjenja”, naveli su iz SSP.

Kako su naveli, gradonačelnik beograda Aleksandar Šapić koristio je šemu nelegalnog ozakonjenja za svoju kuću.

“SNS je samo sklonio u tišini Stajića, koji je sve te poslove morao da odobri i bio Sekretar za ozakonjenja za vreme Gorana Vesića i gradonačelnika Radojičića. Aleksandar Šapić je čak i nagradio Sonju Božić, koja je godinama sekretarka za inspekciju u gradu Beogradu bez koje nelegalna ozakonjenja nisu mogla da se sprovedu, pa je u njegovoj upravi, uz inspekciju, dobila i komunalnu miliciju”, naveo je SSP.

Kako je naveo SSP, Goran Vesić sada predlaže da se omogući legalizacija svih nelegalnih objekata “i na taj način abolira sve svoje kolege za svih tih milijardu evra”.

“Po principu – ako prestane sada da bude krivično delo, onda nikada ništa neće ni da se pokrene. Na taj način SNS trajno uništava ovaj grad, izgubljeno je 250 škola, ili 500 vrtića, ili 20 socijalnih naselja, ili četiri mosta, ili pola metroa, a sve te pare su završile kod SNS povezanih moćnika. I onda se neko pita zašto tražimo izbore?”, naveo je SSP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x