SSP: Ko je odgovoran što je na četiri deonice pruge Beograd – Novi Sad smanjena brzina voza

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: pustiinspiracijudatevozi.rs printscreen
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da su Železnice Srbije naložile da na četiri deonici pruge Beograd – Novi Sad brzina voza bude smanjena sa 200 na 160 kilometara na čas zbog “loše geometrije koloseka” i upitala ko je za to odgovaran.

SSP je u saopštenju navela i da je ukupna dužina tih deonica šest kilometara a da su Železnice Srbije 10. januara to naložile mašinovođama zbog, kako su navele “loše geometrije koloseka.

“Lagane vožnje, kako piše u ovom dopisu, naložene su.te da je na delovima pruge između Stare Pazove i Inđije, kao i na delu od Beške do Karlovačkih Vinograda”, dodala je ta stranka.

Naveli su da je “do te odluke došlo jer su mašinovođe prijavile lupanje i podrhtavanje garnitura na pomenutim deonicama uz napomenu da je saobraćaj po projektovanim brzinama nebezbedan”.

SSP je navela i da je više puta tokom izvođenja radova na pruzi Beograd – Novi Sad upozoravala na probijanje rokova, rast cene i loš kvalitet radova.

Dodali su da su pitali i zašto se gradi pruga za brzine do 200 kilometara na čas umesto sa maksimalnom brzinom do 160 kilometara “koja je mnogo jeftinija i lakša za održavanje”.

Pitali su “kako je moguće da potpuno nova skupo plaćena pruga nije izdržala ni deset meseci upotrebe” i “da li je moguće i u kom roku otkloniti uočene nedostatke?”.

Smatraju i da Vlada Srbije i Železnice Srbije treba građanima da odgovore na pitanje “ko će snositi troškove popravke” i “ko je vršio nadzor i dao saglasnost za korišćenje pruge”.

Dodali su i da su neophodne sankcije “za one koji su odgovorni za to što srpski (voz) Soko od 10. januara”, kako su naveli, “sporije leti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x