SSP: Licemernje ministarke Grujičić koja vidi brzu hranu ali ne i kladinice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/kaisender
Podelite vest

Predsednik beogradskog Izvršnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i odbornik u Skupštini grada Marko Dimić izjavio je danas da predstavlja nedostatak hrabrosti i licemerje najava da lokali brze hrane oko škola treba da budu zabranjeni ali nije videla kladionice koje mnogo više šljašte.

“Dobro je da je ministarka zdravlja primetila problem nezdrave ishrane dece. Već godinama SSP predlaže uvođenje besplatnog obroka u školama. Deca bi jela zdravu hranu, prilagođenu njihovom uzrastu, dok bi roditelji bili pošteđeni ne tako malog troška”, rekao je Dimić, u pisanoj izjavi, uz ocenu da joj je “možda sponzorstvo sa kladionicom Mocart malo zaklonilo vidokrug”.

Kako je istakao “bilo je logično da Grujičić podrži predloge SSP-a za besplatne obroke u školama, kao i zatvaranje kladionica koje se nalaze oko škola”.

“Umesto toga, ona je potpisala izmenjeni Pravilnik o postavljanju upozorenja za maloletnike na vratima kladionica i ukinula tu obavezu pa je svaka njena izjava o kladionicama u blizini škola licemerna”, naveo je Dimić.

On je naglasio da “osim nezdrave ishrane mladih i kladionica i kockarnica koje su na svakom ćošku, mlade u Srbiji ugrožava agresija koja se promoviše u medijima, svakodnevna režimska netreljivost prema drugačijem mišljenju, ali i razvratni rijaliti programi koji se neprestano emituju”.

Kako je rekao, umesto usputnih komentara domaće svakodnevice, zadatak Grujičić je da radi svoj posao i da se trudi da deci omogući normalno i zdravo odrastanje ako, naveo je, ume i može.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x