SSP Novi Sad podneo 24 krivične prijave protiv odgovornih osoba u odeljenju za upravne poslove PU

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube GKP - Grupa za konceptualnu politiku printscreen
Podelite vest

Pravni tim novosadskog odbora Strake slobode i pravde (SSP) podneo je 24 krivične prijave protiv pukovnika i majora policije iz odeljenja za upravne poslove PU Novi Sad, saopšteno je danas.

Kako je u saopštenju precizirao predsednik Gradskog odbora SSP Novi Sad Vladimir Vrsajkov, prijave se odnose na navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, zloupotrebu službenog položaja, nesavestan rad u službi, falsifikovanje službene isprave, sastavljanje netačnih biračkih spiskova, udruživanja radi vršenja krivičnog dela, te na trgovinu uticajem.

“Ponovo podsećamo, kako one na vrhu SNS piramide izborne krađe, tako i neposredne izvršioce da ova krivična dela neće zastareti i da sudstvo i tužilaštvo neće večno biti zarobljeni”, naveo je Vrsajkov.

On je podsetio i da je koalicija “Srbija protiv nasilja”, čiji deo je bio i SSP, na izborima 17. decembra pobedila na 112 biračkih mesta u Novom Sadu, a Srpska napredna stranka na 98.

Vrsajkov je upozorio i da se sada deo zaposlenih u novosadskim javnim i državnim preduzećima šalje na privremeni rad od dva meseca u odgovarajuća beogradska i republička preduzeća, uz obavezu promene prebivališta, kao što su već uradili sa 50 zaposlenih u Pokrajinskom PIO fondu.

Dodao je i da “jurišnici SNS” sada po Novom Sadu i Beogradu lično proveravaju svaku lažnu adresu i dele “fantomima slike izmišljenih prebivališta”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x