SSP: SNS poklonio investitorima 5.000 građevinskih lokacija, oštetio državu za 24 milijardi evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SSP.rs
Podelite vest

Srpska napredna stranka (SNS) i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastruktrure Srbije Goran Vesić poklonili su investitorima više od 5.000 lokacija građevinskog zemljišta, ali ni jedan sudija neće zatvoriti oči na tu pljačku, rekla je danas potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac.

“Vlast je investitorima, od kojih je većina bliska režimskim strankama, ‘naprednjacima’ i Vesiću poklonila više od 5.000 lokacija i hiljade hektara zemljišta, prebacujući tako iz budžeta u njihove džepove 24 milijarde evra za šta će odgovarati”, navela je Gođevac u saopštenju.

Dodala je da se “pljačka veka na koju SSP upozorava već duže od godinu dana najbolje vidi na konkretnim slučajevima, poput IMT-a”. Navela je da je Davor Macura kupio fabriku IMT za 70 miliona evra i uz nju 35 hektara zemljišta, čija je vrednost 350 miliona evra, čime je budžet oštećen za 280 miliona evra.

To, kako je rekla, nije sve, jer je Macura od SNS vlasti dobio dozvole da na tom prostoru gradi šta hoće i koliko hoće, a to je 800.000 kvadrata čija se ukupna vrednost više od milijardu evra.

“Slučaj Davora Macure nije jedini, a ovakvi ‘dilovi’ su razlog zbog kojeg se SNS grčevito drži vlasti i izbornih prevara, iako je jasno da ih Beograd ne želi”, rekla je Gođevac.

Istakla je da “veruje da ne postoji sudija koji će zatvoriti oči na ovakvu pljačku, nakon što je podneta inicijativa za poništavanje tih odredbi Zakona o planiranju i izgradnji pred Ustavnim sudom”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x