SSP traži od ministarke zdravlja rešenje za bezbednost zdravstvenih radnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Dragan Gojić
Podelite vest

Odbor za zdravstvo Stranke slobode i pravde (SSP) pružilo je punu podršku zaposlenima u Hitnoj pomoći koji su napadnuti na Paliluli i od ministarske zdravlja Danice Grujičić zatražili da se hitno pronađu adekvatna rešenja koja će garantovati bezbednost zaposlenih u Hitnoj pomoći ali i svim zaposlenim u zdravstvu.

Uz podsećanje da zdravstveni radnici zahtevaju da dobiju status službenih lica, smatraju da je potrebno razmotriti mogućnost da se uvede krivično delo napada na zdravstve radnike, jednako napadu na advokate, čime bi se regulisala i sankcionisala situacija fizičke ugroženosti zaposlenih u zdravstvu uopšte.

“Ali pre svega toga zahtevamo od ministarke da se zdravstvenim radnicima obraća sa poštovanjem jer bez poštovanja prema onima koji brinu o našim životima nema sigurnosti za njih ali ni za građane”, navedeno je u saopštenju koje su potpisale doktorka Snežana Srzentić i strukovna medicinska sestra Dragica Dašić ispred Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde.

Iz SSP-a su ocenili da je jučerašnje prebijanje ekipe Hitne pomoći od lica poznatih policiji na Paliluli upalilo alarm, a da protest zaposlenih u Hitnoj pomoći predstavlja “apel za pomoć”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x