SSP: Za bezbednost dece u Beogradu važno je da bude smenjena lokalna vlast

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mila Popović, foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

 Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je da je za bezbednost dece u Beogradu izuzetno važno da na predstojećim izborima bude smenjena sadašnja vlast u glavnom gradu.

Ona je ocenila, aludirajući na aferu o lažiranim projektima gradskog sekretarijata za brigu o deci, da je “potpuno nenormalno” da oni koji bi trebalo da brinu o bezbednosti dece i porodica uzimaju ogroman novac na fantomskim projektima, u vreme dok se Beograd i Srbija “dave u nasilju”.

Popović se osvrnula na istraživanje BIRN (koje je otkrilo da je jedna od najbližih saradnica gradonačelnika Aleksandra Šapića – Aleksandra Čamagić – preko fantomskih organizacija i projekata, naplatila više od pet miliona evra) rekavši da je simptomatično da odlazeći gradonačelnik o tome uporno ćuti.

“U zemlji u kojoj, prema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku, je 57.309 manje dece u osnovnim školama nego pre 10 godina, Šapićev bivši ministar za brigu o porodici i demografiju, Ratko Dmitrović se tereti da je zloupotrebio projekte namenjene mladima, porodicama i ženama,” navela je Popović.

Ona je dodala “da bi Beograd ponovo postao bezbedan za svu decu i sve koji u njemu žive prvo je potrebno da bude smenjena vlast koja se bogati na račun bezbednosti dece, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x