Stamatović: Ambasada Ukrajine pravi spiskove gradjana Srbije koji su protiv ‘kamarile u Kijevu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Predsednik stranke Zdrava Srbija (ZS), Milan Stamatović, optužio je Ambasadu Ukrajine u Beogradu da se bavi “denunciranjem i pravljenjem spiskova onih gradjana Srbije koji javno izražavaju stav koji nije po volji antiruske kamarile u Kijevu”.

Stamatović je u pisanoj izjavi odbacio ocenu Ambasade Ukrajine povodom njegove nedavne posete Rusiji, da je on “ruski plaćenik koji radi na podrivanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije”.

“Ne bih da se valjam u blatu sa ovim nacističkim propagandistima u ukrajinskom diplomatskom odelu koji mi bestidno podmeću monstruozne optužbe da sam navodno ‘podržao ubistva stotina dece i hiljada odraslih državljana Ukrajine svih nacionalnosti koje je izvršila Putinova horda’. Ambasadi Ukrajine predlažem da se zapitaju kakav sam ja to plaćenik ‘rosijskog fašističkog režima’ ako su me predstavnici naše, srpske vlasti, pre samo pet godina, optuživali da sam upravo ‘ukrajinski špijun’ “, naveo je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

On je podržao zahtev Ambasade Ukrajine rukovodstvu i nadležnim organima Srbije da “obezbede odgovarajuću javnu procenu subverzivne aktivnosti Milana Stamatovića”.

“Braći Ukrajincima, Rusima i svim ostalim gradjanima bivše sovjetske republike Ukrajine, želim iskreno da rat što pre stane”, naveo je lider Zdrave Srbije i ponovio da podržava održavanje referenduma u Donjeckoj, Luganskoj, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti o pripajanju Rusiji.

Ambasada Ukrajine juče je optužila Stamatovića da “ne samo da pokušava da pokvari bilateralne odnose Ukrajine i Srbije, već aktivno radi na podrivanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije”.

U saopštenju ambasade se navodi da je lider Zdrave Srbije posetio Moskvu “da podrži rusku agresiju protiv Ukrajine”.

“Podržao je ubistva stotina dece i hiljada odraslih, državljana Ukrajine svih nacionalnosti, Ukrajinaca, Rusa, Belorusa, Grka i mnogih drugih, a koje je izvršila Putinova horda”, objavila je Ambasada.

“Zdrava Srbija” je u četvrtak objavila da je njen predsednik Stamatović u razgovoru u Moskvi sa zvaničnicima ruske Dume i vladajuće stranke Jedinstvena Rusija ;podržao ;održavanje referenduma o pripajanju Rusiji u četiri oblasti “bivše sovjetske republike Ukrajine”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x