Stamatović: Hitno pomoći srpskim poljoprivrednicima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milan Stamatović, Zdrava Srbija
Podelite vest

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije (ZS) i član vrha Koalicije suverenista na predstojećim izborima zatražio je pomoć od države u ime poljoprivrednika.

“Ukoliko se poljoprivrednicima hitno ne pomogne, prvenstveno stočarima, država Srbija i njeni građani će biti u velikom problemu. Biće sve manje domaćih proizvoda i moraćemo da plaćamo skupe a manje kvalitetne proizvode iz inostranstva”, upozorio Stamatović.

Da li je normalno da stočari moraju da prodaju četiri litre mleka za kupovinu litre goriva, nastavio je Stamatović, da državne subvencije po hektaru zemlje budu 4.000 dinara i da se sa njihovom isplatom kasni i do godinu dana.

Kada uzmemo u obzir da je mineralno đubrivo od prošlog proleća poskupelo tri i po puta i da su u Srbiji najveće akcize na gorivo u regionu, kako da naš seljak tu vidi svoju računicu. To mora da se promeni iz korena, zaključio je predsednik ZS Milan Stamatović

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x