Stamatović: I zdrava životna sredina i energetska bezbednost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zdrava Srbija
Podelite vest

“Kako bi građani Srbije živeli u zdravijoj životnoj sredini a istovremeno se obezbedili od nestašica tradicionalnih energenata, pozivam lokalne samouprave da nađu način da iz svojih budžeta dodatno pomognu građanima da se prebace na delimično ili kompletno korišćenje solarne i drugih obnovljivih izvora energije. To činimo i zbog nas ali i zbog budućih generacija kojima moramo da ostavimo čist vazduh, zdravo zemljište i vodu, zdravu hranu”, izjavio je predsednik Zdrave Srbije i član vrha Koalicije suverenista Milan Stamatović, osvrćući se na posledice koje može da izazove trenutna ali i neke buduće svetske krize.

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja hrane, reciklaža ili prerada otpadnih voda, dodao je Stamatović, moraju da budu pojmovi koji će se nalaziti u vrhu sfere interesovanja i lokalnih samouprava i građana Srbije.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti, koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x