Po rečima producenta Olivera Paunovića, biće to film o kojem će se pričati, film koji će biti dokument za neke nove generacije i film koji će probuditi one pomalo zaboravljene emocije prema starom Zlatiboru onakav kakav je on bio pre vek i tri decenije

Mladi ostaju a oni koji su otišli vraćaju se na Zlatibor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina u filmu o Zlatiboru; Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Snimanje poslednje igrane klape filma o turizmu Zlatibora nije moglo da protekne bez učešća predsednika opštine Čajetina  Milan Stamatović, koji je obeležio poslednjih dvadeset godina razvoja turizma na Zlatiboru.

Ovaj film potpisuje pruducentska kuća iz Niša, City Grupa, a po rečima producenta Olivera Paunovića biće to film o kojem će se pričati, film koji će biti dokument za neke nove generacije i film koji će probuditi one pomalo zaboravljene emocije prema starom Zlatiboru onakav kakav je on bio.

MIlan Stamatović, predsednik opštine Čajetina

U snimanju filma o Zlatiboru učestvovao i sam predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

“Sve je više turista na Zlatiboru i to nas posebno raduje. Hoteli i apartmani su stopostotno popunjeni, a mi ponovo obaramo rekorde kada su turistički parametri u pitanju. Naš jubilej od 130 godina organizovanog turizma ovde na Zlatiboru dočekujemo sa novim planovima i rezultatima koji govore da radimo pravu stvar”, rekao je Milan Stamatović predsednik opštine Čajetina.

Stamatović se osvrnuo i na činjenicu da mladi sa Zlatibora ne odlaze, kao što je to slučaj u drugim krajevima.

“Mladi ostaju a oni koji su otišli vraćaju se na svoja ognjišta. Zlatibor već živi budućnost, a mi smo učinili sve da na najbolji način pomešamo tradiciju, sadašnjost i dobro isplaniramo budućnost koja će doneti boljitak za sve naše meštane ali i goste iz čitavog regiona”, rekao je Stamatović, koji se više od dve decenije bori da Zlatibor i Čajetina budu primer kako od turizma i napornog rada može da se živi u Srbiji.

Priču o razvoju Zlatne planine kroz igrane scene u filmskom ostvarenju City Grupe iz Niša, publika će imati priliku da vidi naredne godine kada je i obeležavanje velikog jubileja.

MIlan Stamatović, predsednik opštine Čajetina učestvuje u snimanju filma o razvoju turizma na Zlatiboru

Reditelj ovog filma Vladimir Ristić, direktor fotografije Boban Rajković, snimatelj Bojan Jovanović a fotografije sa setova uradio je Lazar Rajković.

Narator u filmu je poznati glumac Nebojša Dugalić a u igranim scenam učestvovali su glumci Narodnog pozorišta iz Užica na čelu sa Jankom Radišićem.

Snimanje igranih scena za film u Muzeju na otvoreom “Staro selo” Sirogojno; Foto: Srbija Vesti

“Zadovoljstvo je što sam imao priliku da kao producent budem deo ovako zanimljivog i meni lično vrlo značajnog projekta i to u godini gde smo kao produkcijska kuća radili tri drugačija filma na različitim lokacijima. Napravili smo jako dobru stvar”, zaključio je Paunović o čemu su Srbija Vesti već pisale.

Turistička organizacija Zlatibora i opština Čajetina su pokrovitelji filma.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x