Stamatović: Samostalno izlazimo na izbore u Sevojnu jer dobro prolazimo u Zlatiborskom okrugu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milan Stamatović, Zdrava Srbija
Podelite vest

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je danas da ta stranka izlazi samostalno na lokalne izbore u Sevojnu, a ne u koaliciju Suverenisti u kojoj su na parlamentarnim izborima, jer “dobro prolaze” u Zlatiborskom okrugu i centralnoj Srbiji.

“Na prošlim izborima smo u Sevojnu na lokalnim i parlamentarnim izborima bili drugi, a na predsedničkim izborima sam ja bio drugi odmah iza Aleksandra Vučića”, rekao je Stamatović za današnju “Politiku”.

Dodao je da se ZS bazirala da razvija stranačku infrastrukturu i odbore u “njihovom” kraju.

Upitam zbog čega nije predsednički kandidat na predstojećim izborima, Stamatović je kazao da je shvatio da bi time potrošio mnogo vremena i energije jer su u isto vreme parlamentarni i izbori u desetak opština i gradova, između ostalih i u Beogradu.

Stamatović je rekao da na parlamentarnim izborima očekuje da koalicija Suverenisti, koju pored ZS čine Dosta je bilo i Živim sa Srbiju, osvoji do pet odsto glasova i da uđe u parlament.

“Kada uđemo u parlament, posle toga će sve biti lakše jer će se rad naših partija finansirati iz budžeta. Jedini sam od lidera koji dolazi iz unutrašnjosti i razumem te muke i probleme jer svakodnevno razgovaram s tim ljudima”, rekao je Stamatović.

Prema njegovim rečima, Suverenisti bi postizbornu koaliciju formirali sa partijama koje su “spremne da se bore za Srbiju od Horgoša do Dragaša i od Bora do Zlatibora”.

Suverenisti se na listi za parlamentarne i beogradske izbore nalaze pod brojem 10.

Predsednički kandidat Suverenista, Branka Stamanković, biće pod brojem 3.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x