Stamatović: Srbija da pomogne ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milan Stamatović, Zdrava Srbija
Podelite vest

Predsednik stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović pozvao je Vladu Republike Srbije da odmah pošalje humanitarnu pomoć ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.

“Kao što je Rusija slala pomoć srpskom narodu za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, tako i Srbija danas mora da pomogne ruskom narodu u LNR i DNR koji se nalaze pod neprestanom vatrom ukrajinskih vojnih snaga potpomognutih NATO paktom. Srbija i srpski narod, koji je i sam više puta u 20. veku bio žrtva genocida, ne smeju da ignorišu stradanja naše ruske braće u nekontrolisanim akcijama kijevskog režima u kojima se granatiraju vrtići, bolnice i civilne mete”, rekao je predsednik Zdrave Srbije (ZS) i Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Stamatovića je podsetio da Rusija podržava Srbiju u očuvanju teritorijalne celovitosti po pitanju Kosova i Metohije, ona je i najsnažniji garant očuvanja Republike Srpske, a Rusija je i sprečila da srpski narod, britanskom rezolucijom u Savetu bezbednosti UN, bude proglašen genocidnim, zbog čega je sada vreme da se i mi odužimo i pružimo podršku našoj ruskoj braći onda kada im je ta podrška najpotrebnija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x