Stamatović: Suverenost lakša uz energetsku sigurnost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milan Stamatović, Zdrava Srbija
Podelite vest

Osim zebnje da li će se sukob u Ukrajini proširiti izvan granica te zemlje, većina evropskih zemalje, uključujući i Srbiju, sa pravom brine kako će se to odraziti na mogućnost dobijanja ruskog gasa.

Uzročno posledično, to se svakako odražava i na manju ili veću samostalnost u vođenju naše spoljne politike, koja neposredno u ovom segmentu utiče na kvalitet života građana Srbije i mogućnost za rad velikih privrednih sistema koji su se u velikom broju odlučili za gas kao osnovni energent – upozorio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije (ZS) i član vrha Кoalicije suverenisti.

Građani trenutno ne moraju da brinu, nastavio je Stamatović, ali kao domaćin u svojoj lokalnoj sredini, koji brine i o dobrobiti svih stanovnika Srbije, preporučio bih im da malo više pažnje posvete štednji svih vrsta energenata, uključujući i gas.

Sada se pokazuje da je bilo ispravno naše insistiranje da uspostavljamo najbolje moguće dobre odnose sa Ruskom Federacijom, a koja je i najveći snabdevač gasa u Evropi.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Кoalicije Suverenisti koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x