Stanovnici Dobrog Polja u šoku nakon smrti majke i sine, a teškog ranjavanja oca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> B,Lj,
Podelite vest

 Stanovnici Dobrog Polja kod Boljevca u šoku su nakon porodične tragedije u kojoj su nastradali Denis P. i njegova majka Biljana P., dok je otac Zlatko P. (52) sa povredama opasnim po život zbrinut u niškom Univerzitetskom kliničkom centru i lekari se bore za njegov život.

Prema jednoj verziji sin je usred porodične kuće sebe razneo bombom, a videvši to, otac je uzeo karabin i najpre ubio suprugu pa pucao sebi u glavu. Međutim, ima i onih koji kažu da je zapravo najpre Zlatko P. ubio suprugu, a kada je to Denis video aktivirao je bombu i usmrtio sebe, a teško ranio oca. Šta se zapravo dogodilo, biće poznato po okončanju obudukcije koja će danas biti završena.

U kući u kojoj je došlo do tragedije zatekli smo komšije i Zlatkovu tetku Ljubinku Milutić. Velika količina krvi ispred kuće jedini je svedok porodične tragedije.

Trošna kuća usred šume, kilometrima udaljeena od domova ostalih kuća u Dobrom Polju, nered, razbacane stare stvari svedoče da je u ovoj porodici bilo mnogo problema. To je potvrdila i Ljubinka Milutić.

„Kako je bilo, ne znam, nisam bila sa njima kad je to juče bilo. Priča se da je Denis ubio sebe bombom, a njegov otac Zlatko da je ubio ženu i pokušao da ubije sebe, ali šta je stvarno bilo ko bi to znao. On je u Nišu u bolnici, a ovo dvoje su u Zaječar prebačeni. Gde bi bili kući? Prebačeni su na obdukciju. Sutra je sahrana u 14. Odmah će da ih dovezu na groblje, neće da ih nose kući“, kazala je Ljubinka.

Prema njenim rečima, porodica njenih rođaka u kojoj se dogodila tragedija nije baš dobro živela.

„Primali su „socijalu“. Moja sestra nije videla na jedno oko, snaja živčana bila u bolnici, Zlatko je takođe bio u bolnici imao je tromb u glavi. Sin stariji koji se razneo isto je bio u bolnici, bio je je u Nišu i u Zaječaru. Ovaj mali kao bio zdraviji. U svakoj kući ima muke, nego nije u svakoj isto“, izjavila je Ljubinka.

Da je porodica u kojoj se tragedija dogodila teško živela svedoče i ostali stanovnici Dobrog Polja.

„Oni su primali socijalu, a bilo ih je petoro, majka, otac, dva sina i ćerka. Sinovi su neko vreme radili u Zaječaru, pa se vratili u selo, a ćerka se udala i živi sa porodicom u Boru. Živeli su teško i nisu često silazili do prodavnice, ali kada bi sišli napili bi se i onda bi pravili probleme. Psovali su sve redom, tukli su se međusobno. Bilja je bila mnogo dobra žena, mirna, ali ne znam da li je imala tridesetak kila. Moja ruka je deblja od njenih nogu. Muka velika“, kazao je jedan od žitelja Dobrog Polja.

Jedini preživeli svedok tragedije Zlatko, bori se za život u niškom UKC. Kako je saopštila ova zdravstvena ustanova, on je hitno operisan i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x