Stefanović (SSP): Besmislena i lažna izjava premijerke da u EP i SE nije tražena istraga o izborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Utisak nedelje TV Nova
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović odbacio je danas kao “besmislene i lažne” navode premijerke Ane Brnabić da u raspravama u Evropskom parlamentu (EP) i Savetu Evrope (SE) nije tražena međunarodna istraga o izborima u Srbiji, odnosno da to nije bio preovlađujući stav.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da je tokom rasprave EP o izborima u Srbiji “konstatovano da su rezultati plod brojnih malverzacija koje treba ispitati, kao i da nisu poštovane preporuke ODIHR-a”.

“Slična rasprava je vođena u Savetu Evrope, u Bundestagu a 24 predsednika spoljno-političkih odbora evropskih parlamenata je tražilo od Evropske komisije i SE da reaguju i sprovedu istragu. Za samo nekoliko dana imaćemo i pisani izveštaj koji će, uveren sam, potvrditi ono što je gospodin Šenah, predsednik posmatračke misije SE, već rekao, a to je da ovakve nepravilnosti nikada i nigde video nije”, naveo je Stefanović a prenela SSP.

Ocenio je da postoje “samo dva moguća uzroka besmislenih i lažnih izjava premijerke Brnabić da niko iz SE i EP ne traži međunarodnu istragu krađe glasova”.

“Prvi je da i sama veruje u ono što objavljuju Marić, njegova televizija i ostatak Vučićeve kriminalno-medijske hobotnice. Drugi je da je i ove informacije dobila od ruske službe sa kojom je u stalnom kontaktu i koja je upravo odlikovala Aleksandra Vulina”, naveo je zamenik predsednika SSP.

Premijerka Srbije izjavila je ranije danas da u raspravama u Evropskom parlamentu i Savetu Evrope nije tražena međunarodna istraga o izborima u Srbiji, odnosno da to nije bio preovlađujući stav.

“Niko u raspravama ni u Evropskom parlamentu, ni u Savetu Evrope nije tražio međunarodnu istragu. Možda je bilo jedan ili dvoje, ali to nije bio preovlađujući stav. Oni su rekli da, ako su postojale nepravilnost, neka ih ispitaju institucije u Srbiji”, rekla je Brnabić za televiziju Hepi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x