Stefanović (SSP): Na snazi kontinuitet u lošoj politici, novi premijer neće doneti bitnije promene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Borko Stefanović FB Borko Stefanović
Podelite vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da ne veruje u neke bitnije promene postavljanjem novog premijera, za koju fukciju su kandidati aktuelna predsednica Vlade Srbije Ana Branabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, navodeći da je “na snazi kontinuitet u lošoj politici”.

“Ne verujem da iko u Srbiji veruje da će, na primer, Brnabićeva ili Vučević doneti toliko važan lični i profesionalni pečat da će Srbija prodisati i rešiti probleme. Naprotiv”, rekao je Stefanović za današnje izdanje lista Nova.

Stefanović je rekao i da u novoj vladi neće biti mesta za trenutnog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, navodeći da on u poslednje vreme “šalje poruke odlazećeg i isfrustiranog čoveka”.

“Mislim da Vulin više ne treba ni režimu u Srbiji i da je svakome jasno koliko štete nanosi nasem položaju, odnosima sa susedima i odnosima sa EU”, kazao je Stefanović.

Stefanović će u novom sazivu parlamenta, uz mesto potpredsednika, biti i na čelu Odbora za spoljne poslove, a na pitanje na čemu će insistirati s te pozicije, on navodi da će to biti – uskladjivanje spoljne politike Srbije sa EU.

“Iniciraću na jednoj od inicijalnih sednica Odbora da se povede skupštinska debata o uskladjivanju naše spoljne politike sa EU, da se iznesu stavovi svih predstavnika gradjana i da se razmotre posledice uskladjivanja sa EU, kao i posledice neuskladjivanja”, istakao je Stefanović.

Dodao je da očekuje da se ta rasprava nastavi ina plenarnoj sednici, kao i da će se Skupština izjasniti o tom pitanju. Naveo je da on lično smatra da bi Srbija trebalo da uskladi spoljnu politiku sa EU, jer bi u suprotnom posledice mogle da budu veoma loše po srpsku ekonomiju, energetiku i ukupan položaj zemlje “koja bi mogla ponovo skliznuti u izolaciju”

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x