Stefanović (SSP): Rezolucija o izborima u Srbiji rezultiraće međunarodnom misijom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Utisak nedelje TV Nova
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je da će rezolucija o izborima u Srbiji, o kojoj se danas glasa u Evropskom parlamentu u Strazburu, rezultirati međunarodnom misijom.

“Rezolucija je stav građana EU i njihovih demokratskih predstavnika i ona stvara potpuno novu klimu prema režimu u Srbiji, ništa više neće biti isto jer, niko u Evropi nema sumnju da su izbori 17. decembra protekli uz mnogobrojne nepravilnosti i pokušaj izborne krađe. Mi gledamo na ovaj tekst kao početak jednog procesa koji će rezultirati dolaskom međunarodne misije”, rekao je Stefanović za današnji list “Nova”.

Rezolucija Evropskog parlamenta nema pravno obavezujući karakter, ali je Stefanović naveo da, za njega, ona predstavlja jedan dugotrajni proces.

Miloš Pavković iz Centra za evropske politike ocenio je da je realnija opcija ponavljanje izbora u Beogradu.

“Ova rezolucija će imati odjeka i prema državama članica kada je u pitanju Srbija. Što se tiče međunarodne istrage, ne deluje mi kao previše perspektivno. Realnija opcija je da se ponove izbori u Beogradu. To nije deo preporuka, ali mislim da je deo jednog šireg političkog paketa s obzirom na to da nas očekuju lokalni izbori, verujem da će to biti konačno i finalno rešenje”, rekao je Pavković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x