Stefanović (SSP): Vučićeva politika gura Srbiju u izolaciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Utisak nedelje TV Nova
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da politika predsednika Aleksandra Vučića gura Srbiju u izolaciju, što dokazuje i izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepa Borela koji je pozdravio odluku svih zemalja kandidata za članstvo u EU da se usklade sa spoljnopolitičkom odlukom Saveta EU o novim sankcijama Rusiji.

“Jedina zemlja koja je odbila do to učini je Srbija, a cenu tog političkog egzibicionizma opet će plaćati građani koji sa pravom strahuju od uvođenja viza koje je najavio predsednik Francuske Emanuel Makron ili gubitka posla, na šta upozoravaju domaći privrednici koji sarađuju sa partnerima iz EU”, rekao je Stefanović.

On je ocenio da je svakom dobronamernom čoveku jasno da naprednjački režim ne želi Srbiju u EU jer to znači njihov kraj, navedeno je u saopštenju SSP-a.

Stefanović smatra da režim zato “gura Srbiju u mračni ugao Evrope u kome će nastaviti da vladaju uz pomoć nasilja i bogate se kroz koruptivne poslove i veze sa kriminalom”.

“Iz takve Srbije koja propada, građani beže i zato smo usvojili ‘Deklaraciju o sprečavanju propadanja Srbije’ koja se jasno zalaže za hitno usklađivanje spoljne politike sa EU i sprovođenje plana ‘Pravac Evropa’ koji garantuje ulazak Srbije u EU do 2030. godine, ali sadrži i konkretne mere za obračun sa kriminalom i korupcijom pomoću kojih nam režim otima budućnost”, zaključio je Stefanović.

Srbija se nije uskladila sa poslednjom odlukom Evropske unije kojom se sankcije protiv Rusije produžavaju za godinu dana, potvrđeno je  danas u deklaraciji viskog predstavnika EU za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja.

Reč je o sankcijama koje je EU uvela 2014. godine zbog aneksija Krima i Sevastopolja, a koje se redovno produžuju posebnom odlukom Saveta EU.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x