Stefanović: Tražićemo da se Skupština Srbije izjasni o usklađivanju spoljnje politike sa EU

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Borko Stefanović FB Borko Stefanović
Podelite vest

Predsednik Odbora za spoljnje poslove Skupštini Srbije Borko Stefanović izjavio je da će, nakon formiranja vlade, predati zaključak sa zahtevom da Srbija uskladi spoljnju politiku sa Evropskom unijom, što se odnosi “na restriktivne mere, odnosno sankcije prema Ruskoj Federaciji”.

Stefanović je za televiziju N1 izjavio da će nakon podnošenja tog papira “biti prilika da sve stranke u Skupštini Srbije kažu svoj stav i argumente ‘za’ i ‘protiv’ o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji, odnosno režimu u Kremlju”.

“Mi ćemo to predložiti u formi usaglašavanja”, rekao je Stefanović, koji je i funkcioner Stranke slobode i pravde (SSP) i dodao da će to biti prilika da “vladajuća većina iz SNS izađe sa jasnim stavom” a ne da se kriju iza “lažne političke neutralnosti”, koja ne postoji, jer je moguća samo “vojna neutralnost”.

Prema njegovim rečima, “sada je taj momenat i ta crta koja mora da se pređe” da Srbija ne bi ostala “u čekaonici dok nam ljudi masovno odlaze iz zemlje”.

“Mi smo došli do ivice i suočavamo se sa mogućnošću da prokockamo budućnost ove zemlje i da se nađemo s pogrešne strane ‘Berlinskog zida’. Imamo signale stagnacije ulaganja iz EU. Recite građanima da postoji ozbiljna opasnost da će izgubiti radna mesta, da će energenti biti još skuplji, pa onda poslušajte njihov glas”, kazao je Stefanović.

Dodao je i da će, “ukoliko Srbija izabere pogrešan put”, “odbrana Kosova i Metohije biće ne samo otežana nego nemoguća u situacija u kojoj smo izolovani”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x