Stefanović uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima u VS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas ukaze predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti oficirima Vojske Srbije.

Na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, kojoj je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u čin general-majora unapređeni su Zoran Stojković, Đuro Jovanić, Srđan Petković, Željko Petrović i Slađan Stamenković, koji je i postavljen na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske.

foto: Vlada RS

Saša Petrović unapređen je u čin brigadnog generala, a brigadni general Nikola Dejanović postavljen je na dužnost komandanta Garde Vojske Srbije, dok je pukovnik Siniša Stašević postavljen na dužnost komandanta Druge brigade, a pukovnik Dragan Antić na dužnost komandanta Treće brigade Kopnene vojske.

Stefanović je istakao da je, sarađujući sa pomenutim oficirima, imao priliku da se uveri u to da ova unapređenja i postavljenja na nove, značajne dužnosti, idu u prave ruke.

Ona predstavljaju krunu vaših dosadašnjih karijera, tokom kojih ste uradili mnogo i za našu vojsku i za našu zemlju. Postupali ste časno, tako da vaša zemlja može da se ponosi vama, istakao je potpredsednik Vlade.

On je izrazio uverenje da će im unapređenja i postavljenja biti podstrek za to da i u narednom periodu pokažu punu posvećenost, pri čemu je najavio da Vojsku u narednim mesecima očekuju nova pojačanja, što se tiče tehnike.

Detaljnije podatke o unapređenim i postavljenim oficirima možete pročitati ovde.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x