Stojanović Glid: Siromašni smo ali to nije jedini problem, manipulacija i destrukcija su nesreća

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Prvakinja Drame beogradskog Narodnog pozorišta  Dušanka Stojanović Glid izjavila je da je “pred našim očima, za poslednih nekoliko godina, Beograd postao bogalj koji je porastao u visinu, kao ‘invalid’ na klimavnim nogama”, što je “vidljivo jer se kroz njega svakodnevno krećemo”, ali “takva šteta naneta je i svim institucijama koje su manje vidljive za one koji u njima ne rade”.

Stojanović Glid je za nedeljnik NIN rekla da “jesmo siromašna zemlja, ali novac nije naš jedini problem”.

“Mržnja, neznanje, korupcija, manipulacija, destrukcija i zlo su najveća nesreća i prepreka da demokratija, grad, znanje i umetnost budu identitet jedne ozbiljne kulture”, navela je Stojanović Glid.

Kako je rekla, “mi smo sa tim našim, u suštini vrlo uskim pogledom na politiku ali i na umetnost, previše lokalni”.

“Kao narod, imamo neke narcisoidne poremećaje kad mislimo da smo užasno glavni i važni i da moramo biti u svakoj čorbi mirođija. Svi imaju svoje probleme u našem regionu, ali mi nikako da se bavimo onim što je naš problem”, kazala je.

Ona je navela da “imamo susede Rumune, koji su se u jednom trenutku razračunavali sa svojom diktaturom”.

“Izveli su javnu egzekuciju, što je možda bio anticivilizacijski čin, ali i prelomna tačka da jedna zemlja velike kulturu krene putem u budućnost koja je pokazala koliko su bili u pravu”,  rekla je Stojanović Glid.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x