Stojanović: Situacija u Srbiji veoma opasna, Milošević je bio spremniji na popuštanje od Vučića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Istoričarka Dubravka Stojanović ocenila je da je nekadašnji predsednik države Slobodan Milošević bio daleko spremniji na popuštanje od sadašnjeg Aleksandra Vučića i da to situaciju u Srbiji “čini veoma opasnom”.

“Nasilna vlast samo to ume. To i jeste sada osnovni problem Srbije, jer vlast razume samo nasilje”, rekla je Stojanović u intervjuu za NIN, na pitanje da li ima utisak da vlast na otpor protiv nasilja odgovora samo većim nasiljem.

Prema njenim rečima, vlast je ta koja proizvodi nasilje i koja je zatvorila sve kanale za mirno rešenje drame, dok je Milošević je bio daleko racionalniji i spremniji na popuštanje.

Kako je podsetila, već 9.marta Milošević je prihvatio zahteve opozicije i studenata i otpustio rukovodstvo Televizije Beograd, pa je posle više meseci prihvatio rezultate izbora 1996, pa se na kraju i povukao 5. oktobra.

“Da li možete Vučića da zamislite kako to sve prihvata? Ne možete. On je psihološki mnogo drugačiji i to je ono što situaciju u Srbiji čini veoma opasnom”, napomenula je Stojanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x