Stojković i ostali privedeni su pušteni, policajci bili bahati

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković objavila je da je ona i još petoro, koje je noćas privela policija zbog pisanja grafita puštena, i zahvalila se na podršci koju su dobijali.

“Hvala puno na podršci. Pušteni smo”, navela je Stojković na tviteru.

Jedan od privedenih Aleksandar Radosavljević rekao je noćas za Novu da su pušteni i naveo da su privedeni sinoć ispred Skupštine Srbije dok su pravili umetnički performans i pisali grafite ‘Stop nasilju’ na trotoaru. Tada su im prišle osobe u civilu i tražile lične karte.

On je rekao da su ih policajci nasilno ugurali u vozilo i da se jedan od policajaca nasilno obraćao i ponašao. Odveli su ih u beogradsku policijsku stanicu Stari grad.

“Jedan od ljudi koji su crtali grafite po asfaltu je izvadio telefon i počeo da snima, na šta je službenik burno reagovao i opominjao da ne sme da se snima. Iako smo pokušali sa objasnimo da je to dozvoljena radnja, kreće nasilno ponašanje službenika MUP”, ispričao je Radosavljević i dodao da je taj policajac počeo da otima telefon, tako što je krenuo da zavrće ruku i da vređa.

“Biljani Stojković se nasilno otima telefon, zavrće joj se ruka i pod prisilom je guraju u vozilo”, rekao je Radosavljević i dodao da se “niko nije opirao ili protivio zahtevima”.

On je naveo da su i njemu “zavrnuli ruku i oteli telefon”, i da je “nasilno uguran” u policijski automobil.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x