Stojković: Ponosan sam

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta/Saša Đorđević
Podelite vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je ponosan na igrače zbog dobre igre i rezultata u utakmici protiv Švedske u Ligi nacija.

“Ponosan sam na igrače, na igru, stil fudbala koji želimo da pokažemo. Bili smo bolji od Švedske ne samo gledano u golovima, već i po igri. Na terenu smo delovali dominantno, kontrolisali smo potpuno situaciju na terenu, ta igra koju želimo da pokazujemo donela je rezultat. Prelepo veče za nas, mislim da će klinci koji su bili na stadionu otići kući srećni”, rekao je Stojković posle utakmice za RTS.

Selekcija Srbije pobedila je juče u Beogradu Švedsku sa 4:1, u utakmici petog kola Lige nacija B u Grupi 4.

Zbog kazne, utakmica na stadionu “Rajko Mitić” odigrana je pred decom uzrasta do 14 godina.

“Na sastanku pre utakmice smo razgovarali o tome, da igrači ne zaborave da su danas najverniji navijači na tribinama i da zaslužuju lepu fudbalsku predstavu. Imali smo neverovatnu odgovornost zato što nas ta deca gledaju, znam koliko je bilo stalo da ostavimo dobar utisak i da pobedimo. Drago mi je što je na kraju ispalo kako smo želeli, zamislili i planirali, deca mogu večeras lepo da spavaju”, naveo je selektor.

Posle pet kola Norveška i Srbija imaju po 10 bodova na vodećim pozicijama na tabeli. Slovenija ima pet bodova, a Švedska tri.

U poslednjem kolu Srbija će u Oslu u utorak igrati protiv Norveške, a pobednik grupe će se plasirati u Ligu nacija A. Srbija ima bolju gol razliku, ali je Norveška za sada bolja u medjusobnom duelu, pošto je u Beogradu pobedila sa 1:0.

Norveška je juče u Ljubljani izgubila od Slovenije sa 1:2, a Stojković je rekao da taj rezultat ništa ne menja.

“Neće biti lakše, svaka utakmica je različita i svaki protivnik je različit, ali mi nećemo menjati naš stil igre. Pokušaćemo da kroz našu igru i kroz ono što možemo da pružimo na terenu, dodjemo do rezultata. Ako budu bolji čestitaćemo im sportski, ali neće im biti lako u svakom slučaju”, naveo je Stojković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x