vo nije zagrevanje za Katar, ovo je ciklus u kome želimo da nastavimo kontinuitet dobrih igara i rezultata iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Stojković pred početak Lige NACIJA: Srbija će sve učiniti da osvoji prvo mesto u grupi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FSS.rs
Podelite vest

Reprezentativci Srbije okupili su se u Sportskom centru u Staroj Pazovi i počeli pripreme za predstojeće utakmice u Ligi nacija protiv Norveške i Slovenije u Beogradu, odnosno Švedske i Slovenije na gostujućem terenu.

Selektor Dragan Stojković održao je konferenciju za medije i rekao da će njegov tim učiniti sve da osvoji prvo mesto u Ligi nacija:

”U pitanju je ozbiljno takmičenje koje nosi takmičarski duh, svaka pobeda se vrednuje i u svakoj utakmici idemo na osvajanje tri boda. Nikada nisam bio u situaciji da u desetak dana moram da odigram četiri meča. Ali kako svima, tako i nama. Moramo da budemo pametni i da verujemo u sebe. Sav respekt Norveškoj, Sloveniji i Švedskoj, ali svesni smo svojih kvaliteta i ne odustajemo od našeg stila igre. Ovo nije zagrevanje za Katar, ovo je ciklus u kome želimo da nastavimo kontinuitet dobrih igara i rezultata iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo” – rekao je selektor i dodao da ga ne brine nezgodan termin i umor igrača koji su tek završili sezonu sa svojim klubovima.

”Nekoliko naših igrača već par dana boravi u Srbiji i trenira ovde u Staroj Pazovi. Nema mesta za brigu. Siguran sam da će biti dovoljno motivisani, ne priznajem reč zasićenost jer dres nacionalnog tima obavezuje na maksimalno zalaganje u svakoj utakmici. Sve su to ozbiljni profesionalci i znaju kako da odgovore obavezama. Bitno je da imam apsolutno poverenje u sve momke koji se nalaze na spisku. U zavisnosti od rasporeda, tražićemo i pronalaziti rešenja na odgovarajućim pozicijama u timu. Cilj je jasan, Srbija protiv svakog rivala mora da bude ekipa koja diktira ritam i koja se pita za konačan ishod utakmice”.

Foto: FSS.rs

Stojković je iskoristio priliku da čestita kadetima Srbije na fenomenalnim partijama tokom Evropskog prvenstva u Izraelu:

”Eliminacija od Holandije je zaista velika sportska nesreća. Krivokapić i njegovi klinci zaslužuju komplimente za sve što su pokazali u prethodnih desetak dana. Oni su za mene mali heroji. Dobro rade, posvećeni su fudbalu, druže se između sebe i pokazuju koliko im je stalo da budu pravi kad je najpotrebnije. Želim im da nastave u istom stilu, da reprezentuju svoju zemlju onako kako su to radili u Izraelu. Prečka malog Mijatovića odmah me je vratila u 1998. godinu koja je takođe mogla da bude drugačija da je sportska sreća bila na našoj strani. Fudbal je sastavljen od lepi i manje lepih momenata, moramo da prihvatimo realnost.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x