Stranka Zajedno ne učestvuje na lokalnim izborima 2. juna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Zajedno
Podelite vest

Stranka Zajedno je donela odluku da ne učestvuje, kako je navela, “na bilo kakvim izborima” zakazanim za 2. jun. Iz ove stranke su saopštili da oodbijaju da budu saučesnici u organizovanom kriminalnom poduhvatu kojim se otima suvereno pravo građana da slobodno odluče o tome ko će vršiti javne poslove.

Igrokaz zakazan za 2. jun nisu izbori, ni u Beogradu niti u drugim gradovima i opštinama u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

“Srbija ulazi u farsu kojom kriminalizovani režim pokušava da sebi pribavi legitimitet, pošto je uhvaćen u krađi epskih razmera 17. decembra prošle godine”, ocenili su u saopštenju iz stranke Zajedno.

Dodali su da je sada trenutak da se okupe i organizuju svi građani koji odbijaju da pristanu “na laž da postoji ma kakva mogućnost slobodnoog odlučivanja na bilo kakvim izborima”.

“Posle 2. juna dolazi naredni dan, koji može da bude pravi početak kraja unutrašnje okupacije. To će se desiti ako nedelje pred nama upotrebimo da bismo se dobro organizovali, da pred građane naše zemlje izađemo sa jasnim planom za pobedu”, piše u saopštenju iz ove stranke.

Ukazali su da čvrsto ostaju pri usaglašenoj odluci koalicije “Srbija protiv nasilja”, koalicije NADA i Proglasa, potpisanoj 9. marta, da je potrebno ispuniti minimum uslova da bi se izašlo na izbore i poslednjoj inicijativi ovih entiteta, da se u skladu sa predloženim Ustavnim zakonom, svi lokalni izbori održe na jesen, kako bi se mogle usvojiti i primeniti preporuke ODIHR-a.

“Zajedno zahteva da Skupština usvoji Ustavni zakon, u tekstu koji je predložen jednoglasnom odlukom Proglasa i svake od stranaka koje čine koalicije SPN i NADA. Uvereni smo da samo hrabrost i doslednost mogu da savladaju ovu zlu kob koja obeležava naše živote”, zaključili su u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x