Stručnjaci Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju od sledeće nedelje u ‘Ribnikaru’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

FOto: GoogleStreetView printscreen
Podelite vest

Stručnjaci Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih od sledeće nedelje biće u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, gde će predstaviti dalji plan podrške učenicima i nastavnicima.

U toj školi je 3. maja ubijeno devet đaka i radnik obezbeđenja.

Psihološkinja u Institutu za mentalno zdravlje i članica Radne grupe Hana Korać izjavila je za Politiku da će u prvih mesec dana radionice sa nastavnicima biti organizovane unutar škole jednom nedeljno u trajanju od sat i po.

Na njima će se, kako je dodala, razgovarati o traumi i načinima na koje nastavnici mogu da prepoznaju znake patnje, stresa i traume kod dece, dok će u oktobru biti predloženo da grupe podrške za nastavnike nastave rad u Dečjem kulturnom centru Beograda.

Korać je navela da će za roditelje učenika iz Beograda u tom kulturnom centru sledeće nedelje biti organizovana i tribina, na kojoj će biti reči o povratku dece u škole, odnosno izazovima koje donosi povratak u školsku klupu, a da će tačan datum biti naknadno saopšten.

“Roditeljima u Smederevu i Mladenovcu će preko škola biti poslat dopis kako mogu da dobiju stručnu pomoć. Takođe, planirano je da se u ovim gradovima pre početka školske godine organizuju tribine na kojima će se govoriti o načinima na koje mogu da pomognu deci sa simptomima prolongiranog stresa i traume”, kazala je psihološkinja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x