Student ispred RIK: Ako ne prihvate provere biračkih spiskova, slede šestočasovne blokade

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Jedan od vođa studenata, aktivista Ivan Bjelić rekao je sinoć, na protestu ispred sedišta Republičke izborne komsije (RIK) u centru Beograda da je od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu zatraženo nekoliko stvari u vezi provere biračkih spiskova, sa rokom ispunjenja od ponedeljka.

On je, obraćajući se okupljenima uz pomoć megafona, izrazio uverenje da ministarstvo neće uslišiti te zahteve, te pozvao okupljene da se “pripreme za blokade”, koje će uslediti od ponedeljka. Precizirao je da će blokade saobraćajnica najpre trajati po šest sati, te da će potom biti i duže ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi koji se odnose na uvid u biračke spiskove i njihovu reviziju.

“Birački spiskovi moraju biti detaljno provereni, u tome treba da učestvuje komisija stručnjaka”, rekao je Bjelić.

“Tačne lokacije blokada nećemo saopštavati do početka samih akcija, da one ne bi bile dovedene u pitanje”, dodao je on.

Kazao je da aktivisti nisu organizcija već su, kako je dodao, “svesni građani”, te porulio vlastima da se “ne igraju” sa izbornom voljom građana Srbije.

Ispred sedišta RIK-a u ulici Kralja Milana nešto posle 18.00 počeo je četvrti protest zbog, kako tvrde iz opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja” izborne krađe .

Traži se poništvavanje izbora održanih 17. decembar a , s trećeg protesta, studenti koji su od prvog okupljanja ispred zgrade RIK-a su za ponedeljak najavili višesatne blokade u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x