Student Karanović dobio pretnje putem imejla da neće moći da upiše drugi fakultet

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube kanal9tvns video printscreen
Podelite vest

Student Stefan Karanović podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci zbog pretnji koje je dobio putem imejla, u kojem mu nepoznati pošiljac preti da neće moći da upiše drugi fakultet, nakon dugogodišnjeg spora koji je vodio protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

“Osećam se uplašeno po svoju fizičku bezbednost i uznemireno. Takođe se osećam uvređenim i omalovaženim”, naveo je Karanović u saopštenju za javnost.

Podsetio je da je krajem 2020. godine prijavio pretnje ubistvom a da je ove godine bio fizički napadnut, što je bio ocenio kao “pokušaj likvidacije”. Karanovića su, dok je bio na džogingu, napala trojica muškaraca, udarili ga štapom u glavu i napravili mu rasekotinu. Oni su nakon toga bili privedeni.

Novosadski Pravni fakultet ukinuo je u martu ove godine suspenziju Karanoviću, nakon četiri godine

Fakultet ga je suspendovao uz tvrdnje da je narušavao ugled te institucije tako što je u medijima objavljivao da se na Pravnom fakultetu u Novom Sadu dešavaju kriminalne aktivnosti. Fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima, zbog čega je Karanović upisao Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, gde je morao da započne studije od početka.

Upravni sud je oborio četiri rešenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kojima je Karanović disciplinski kažnjen.

U dva obrazloženja Poverenika za informacije od javnog značaja i dostupnost podataka o ličnosti takođe je ukazano da izdavanje takvih uverenja o položenim ispitima predstavlja prostu i razumljivu radnju, ujedno i obaveznu od strane institucije.

Karanović je ranije odbacio mogućnost nagodbe sa upravom tog fakulteta, koju mu je ponudio dekan Branislav Ristivojević i optužio ga da ga “ucenjuje”, da se postavlja “iznad suda” i da ne poštuje zakon.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x