Student Pravnog fakulteta se žalio Ustavnom i Vrhovnom sudu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube kanal9tvns video printscreen
Podelite vest

Zastupnici studenata Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefana Karanovića podneli su Ustavnom sudu Srbije žalbu na presudu kojom je Karanović osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog ugrožavanja sigurnosti predsednika Saveta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Dragana Milkova.

Oni su ustavnu žalbu podneli protiv presude Višeg suda u Novom Sadu od 8. februara ove godine, zbog povrede prava na pravično sudjenje i zbog povrede prava na jednaku zaštitu prava. Žalbu su podneli i zbog povrede prava na pravično suđenje zajemčenih Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Istim povodom, Karanovićevi pravni zastupnici podneli su zahteve za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu Srbije.

Žalba i zahtev se odnose na presudu Višeg suda u Novom Sadu po kojoj je Karanović osuđen na sedam meseci zatvora, tri godine uslovno, zbog pretnji koje je uputio predsedniku Saveta Pravnog fakulteta Draganu Milkovu.

Zatvorska kazna neće biti izvršena ukoliko suspendovani student ne ponovi krivično delo u roku od tri godine.

Stefan Karanović vodi brojne sporove protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu koji ga je bio suspendovao na ukupno četiri godine pod optužbama da je u medijima objavljivao članke o navodnom kriminalu na Pravnom fakultetu, što je on demantovao.

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je ranije da je profesor Dragan Milkov u sukobu interesa jer je vlasnik preduzeća “Kruška” iz Bačkog Petrovca, član Nadzornog odbora Slobodne carinske zone, ali i predsednik Saveta Pravnog fakulteta, što je funkcija na kojoj ne može više da bude.

Uprkos takvom rešenju Agencije, on je i dalje predsednik Saveta fakulteta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x