Studenti se vratili u dom u Nišu u kojem je juče izbio požar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Mirjana Mohenski
Podelite vest

Studenti smešteni u Studentskom domu kod tehničkih fakulteta Nišu u kojem je juče izbio požar, vratili su se u svoje sobe još u toku večeri i dom sada normalno funkcioniše, rekao je direktor Studentskog centra u Nišu Rade Rajković.

 

„Pre povratka studenata, njih oko 300, paviljon je kompletno očišćen, a prethodno su vatrogasna služba i protivpožarna policija odobrile ponovni ulazak u zgradu“, kazao je Rajković.

On je rekao da je u požaru potpuno izgorela jedna soba, dok je zajednička prostorija u kojem se nalazi čajna kuhinja je delimično izgorela.

„Definitivno je utvrdjeno da je uzrok požara laptop koji je bio uključen u struju. Zapalio se ili on ili punjač. Bio je bez baterije, pa ga je studentkinja poslednje dve godine koristila tako što je stalno bio uključen u struju“, izjavio je Rajković.

Prema njegovim rečima, u momentu izbijanja požara u dvokrevetnoj sobi nije bilo nikoga, ali se oglasio protivpožarni aparat i radnici službe obezbedjenja odmah su krenuli da gase vatru.

„Do dolaska vatrogasnih ekipa oni su upotrebili šest protivpožarnih aparata i uspeli su da lokalizuju požar. Istovremeno ostali radnici su usmeravali studente ka protivpožarnim stepenicama. Za sedam ili osam minuta svi su evakuisani“, istakao je Rajković.

On je kazao da niko od studenata nije ni ogreban, a kamoli ozbiljnije povredjen, dok su trojica radnika obezbedjenja hospitalizovani jer su se nagutali dima.

„Obišli smo ih jutros, oni su dobro, stabilnih su parametara i u toku dana će biti otpušteni iz Kliničkog centra“, dodao je Rajković.

Kako je kazao, od ponedeljka će krenuti obnova sobe koja je izgorela u požaru, a dok budu trajali radovi, studentkinje iz tog boksa moći će da budu smeštene u ustom domu ali u jednoj od dve prazne sobe ili u Studentskom domu kod Pravnog fakulteta gde ima 15 slobodnih mesta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x